Η "μετάνοια" του ALVARO MUNERA

Ψοφάμε για συγκίνηση τελικά. Γουστάρουν τα σωθικά μας μελόδραμα.
Και μέσα σε αυτή την παραζάλη του κυνηγητού για εύκολο κλάμα, βρίσκουμε επιχρυσωμένες κουράδες και τις ποστάρουμε παντού. Σε ιστολόγια, facebook, twitter κλπ.

Το τελευταίο τρίμηνο το επιχρυσωμένο σκατό που κυκλοφορεί είναι αυτό
και συνοδεύεται από το copy-paste κείμενο
"Αυτή η εκπληκτική φωτογραφία σήμανε το τέλος της καριέρας του ταυρομάχου Αλβάρο Μουνέρα. Ο Μουνέρα, ξέσπασε σε κλάματα στη μέση της ταυρομαχίας, όταν συνειδητοποίησε, πως εξανάγκαζε ένα κατά τα άλλα ευγενικό ζώο, να πολεμήσει για τη ζωή του. Ο ίδιος, πλέον τάσσεται δημόσια ενάντια στις ταυρομαχίες. Ο Μουνέρα, αργότερα δήλωσε για τη στιγμή εκείνη: "Και ξαφνικά, έστρεψα το βλέμμα μου προς τον ταύρο. Είχε στα μάτια του μια αθωότητα, που βλέπεις σε κάθε ζώο, και με κοίταξε με αυτή, σα να με ικέτευε να σταματήσουμε. Ήταν, μια κραυγή απόγνωσης για δικαιοσύνη που διαπέρασε όλο μου το είναι. Το περιγράφω σα μια ανθρώπινη προσευχή, καθώς όταν κάποιος εξομολογείται, ελπίζει ότι θα συγχωρεθεί. Ένιωσα, σαν το χειρότερο πλάσμα πάνω στη Γη..."
Καταρχήν, οποιοσδήποτε διαθέτει IQ λίγο πάνω του Forrest Gump, μπορεί να εύκολα να αμφισβητήσει την είδηση. 
Μα είναι δυνατόν; Μετανοημένος επαγγελματίας serial killer; Τς, τς, τς...Σε ποιον πλανήτη ζείτε αγαπητοί μου;
 
Παραδέχομαι ότι αρχικά εμπιστεύτηκα τη νοημοσύνη των ομοϊδεατών φιλόζωων και επαναπαύτηκα. Είπα "δε μπορεί, θα καταλάβουν ότι κάτι δεν πάει καλά με τη φωτογραφία, θα το ψάξουν και θα δημοσιεύσουν το σωστό".
Ε, λοιπόν τζίφος. Η φωτογραφία αυτή συνεχίζει να μεταδίδεται με ρυθμούς επιδημίας. Οπότε ήρθε η στιγμή για την πλήρη ισοπέδωσή της.

Καταρχήν, να ξεκαθαρίσουμε ποιος είναι ο Álvaro Múnera Builes.
Είναι Κολομβιανός ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ζώων. Για ένα φεγγάρι ήταν και εκπαιδευόμενος ταυρομάχος με το ψευδώνυμο 'El Pilarico'. Ο ίδιος δηλώνει σε συνεντεύξεις του ότι αναγκαζόταν από το στενό περιβάλλον του (κυρίως από τον πατέρα του) να ακολουθήσει την καριέρα του ταυρομάχου. (πηγή)
Όμως σε μια "εκπαιδευτική" ταυρομαχία ο ταύρος τον τσάκισε για τα καλά, καταδικάζοντάς τον να κυκλοφορεί για την υπόλοιπη ζωή του σε αναπηρικό καροτσάκι. Και αυτό στην ηλικία των 18. Δηλαδή ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ γίνει matador!
Συνεπώς, δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ περίπτωση ο εικονιζόμενος να είναι ο Munera.

Οπότε, ποιος είναι ο σκυφτός ταυρομάχος στη φωτογραφία που πιάνει το κεφάλι του;
Το όνομά του είναι Sánchez Vara. Είναι μεξικανός ταυρομάχος και ανήκει στην ελίτ των matador, καθώς έχει στο ενεργητικό του 150 θανατώσεις ταύρων μέχρι τώρα. (πηγή)
Και για να γίνει θρύψαλα η τελευταία αμφιβολία περί "μετανοούσας Μαγδαληνής": Από τον Απρίλιο που ξεκίνησε να δημοσιεύεται η φωτογραφία μέχρι σήμερα, έχει σκοτώσει άλλους ΟΚΤΩ

Μούφα λοιπόν η μετάνοια..."Τότε γιατί πιάνει το κεφάλι του" θα επιμείνουν κάποιοι.
(Γκρρρ...Τα νεύρα μου) Έχετε παρακολουθήσει ποτέ ταυρομαχία; Αν ναι, έχετε παρατηρήσει πόσο αλαζονικά φέρονται στο αιμόφυρτο ζώο; Ο ταυρομάχος μπορεί να γονατίσει μπροστά στον ετοιμοθάνατο ταύρο -ως ένδειξη "ανδρείας"-, να του φιλήσει τη μουσούδα, να του χαϊδέψει το κεφάλι ή να κάτσει αραχτός και ψύχραιμος στην αρένα, όπως ακριβώς κάνει στη φωτογραφία ο Vara. Πιθανότατα λοιπόν, ο φακός να τον συνέλαβε τη στιγμή που απλώς αγγίζει το μέτωπό του ή σκουπίζει τον ιδρώτα του πριν δώσει το θανατηφόρο χτύπημα.
 
Καμία σχέση με "απόγνωση", "μετάνοια", "συγκίνηση" και λοιπές σούπες. Οι άνθρωποι στον πλανήτη Γη δεν αλλάζουν, εκτός και αν τους έρθει ο ουρανός σφοντύλι όπως συνέβη με τον Munera.
Για να προσέχουμε τι ποστάρουμε μερικοί μερικοί...
Creative Commons License

This work is licensed under a
Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Ελλάδα License.


ΜΠΟΡΕΙΣ να αντιγράψεις ό,τι θες από αυτή την σελίδα χωρίς άδεια.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να αντιγράψεις τίποτα χωρίς να αναφέρεις την πηγή προέλευσης.