ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΑ

Αναδημοσιεύω αυτούσια την ανακοίνωση του Αρκτούρου για τη δωρεά από την Χρυσή Αυγή:
 
"Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, μία αμιγώς ελληνική, περιβαλλοντική, μη κυβερνητική και με απόλυτη διαφάνεια μη κερδοσκοπική αστική εταιρία, με έργο πολυετές, υπαρκτό, αποτελεσματικό, ουσιώδες, αναγκαίο και πανελλαδικό, διανύει τη δυσκολότερη περίοδο της υπάρξεως και της λειτουργίας της, λόγω έλλειψης πόρων.
Πρόσφατα, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ απηύθυνε -στην Ελλάδα και το εξωτερικό- δημόσια έκκληση για την οικονομική ενίσχυση των δράσεών του. Για την ανάγκη εξεύρεσης πόρων για την προστασία της άγριας ζωής και των οικοσυστημάτων, που είναι από τα πρώτα και σίγουρα τα πιο αθώα θύματα της κρίσης.
Παρά την ανταπόκριση ελλήνων και ξένων πολιτών, για μια μεγάλη μερίδα της κοινωνίας και των κατεστημένων επιλογών της, το φυσικό περιβάλλον εξακολουθεί δυστυχώς να αποτελεί «είδος πολυτελείας» ή αντικείμενο προς αλόγιστη εκμετάλλευση που δεν έχει ανάγκη από προστασία ούτε δικαίωμα για ενίσχυση και υποστήριξη.
Από τα 21 χρόνια λειτουργίας του, τα τελευταία 11 ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ στήριξε τη δράση του σε ίδιους πόρους, τους οποίους εξασφάλιζε από δωρεές και χορηγίες ευαισθητοποιημένων ιδιωτών ή επιχειρήσεων και από εθελοντική προσφορά εργασίας και δράσης ενεργών πολιτών. Δεν συνδέθηκε ποτέ με κυβερνητικές πολιτικές, δεν εισέπραξε κρατικές επιδοτήσεις, δεν συμμετείχε σε κανενός είδους κομματικές διαδικασίες και δεν ενισχύθηκε οικονομικά ή άλλως από κομματικούς μηχανισμούς. Και σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί να μεταβάλει τη στάση του σήμερα. Εξάλλου, καμία οικονομική ανάγκη, όσο επιτακτική κι αν είναι, δεν επιτρέπεται να καλύπτεται με ενέργειες που προκαλούν μεγαλύτερα προβλήματα ή συγχύσεις στην κοινωνία, ιδίως σε καιρούς κρίσης. Από τη σκοπιά αυτή, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, μετά και από τις αντιδράσεις και συζητήσεις που προκάλεσε η δωρεά από το πολιτικό κόμμα της Χρυσής Αυγής, αναγνωρίζει ότι αποτελεί σφάλμα η αποδοχή της και για το λόγο αυτό αποκρούει τη δωρεά, ανακαλώντας την αποδοχή αυτή, και επιστρέφει το ποσό των 5000 ευρώ στο συγκεκριμένο κόμμα.
Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ απευθύνει και πάλι έκκληση για την ενίσχυση των σκοπών και των δράσεών του σε όλους τους έλληνες πολίτες, ανεξάρτητα από τις πολιτικές και κομματικές τοποθετήσεις τους, και σε όλες τις επιχειρήσεις που αντιλαμβάνονται ότι η υγιής επιχειρηματική δραστηριότητα και η επιβίωσή της για τις επόμενες γενιές προϋποθέτει ένα φυσικό περιβάλλον διαρκώς υγιές, ασφαλές και χωρίς ανεπανόρθωτες απώλειες.
Ελπίζουμε στη θετική ανταπόκριση πολιτών, εταιριών αλλά και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και αυτή τη φορά, με μοναδικό κίνητρο την αγάπη και το σεβασμό για το φυσικό περιβάλλον και την άγρια ζωή. Λογαριασμός ενίσχυσης: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 210/48106351."

Καταρχήν, οποιοσδήποτε διαθέτει τσίπα, δεν δέχεται από νεοναζιστικά μορφώματα όχι πεντοχίλιαρο, αλλά ούτε οδοντογλυφίδα.
Επιπλέον, τα 5000 euro δεν είναι το ποσό που λείπει από μια ΜΚΟ όπως ο Αρκτούρος. Που σημαίνει, ότι το δωράκι έγινε δεκτό κλείνοντας ναζι-άρικα το ματάκι στην Χρυσή Αυγή και πιάνοντας πόρτα για τον χειμώνα

Αλλά για να είμαστε δίκαιοι, νομίζω ότι πρέπει να σταθούμε πιο συγκεκριμένα σε κάποια σημεία που προσβάλλουν ταυτόχρονα αμφιβληστροειδή και νοημοσύνη:
"...μετά και από τις αντιδράσεις και συζητήσεις που προκάλεσε η δωρεά από το πολιτικό κόμμα της Χρυσής Αυγής, αναγνωρίζει ότι αποτελεί σφάλμα η αποδοχή της..."
Δηλαδή, έπρεπε να υπάρξει γενικευμένο κράξιμο για να αναγνωρίσει ο Αρκτούρος το "σφάλμα" του. Ποιο είναι το "σφάλμα" όμως;
Κοιτάζω ξανά το κείμενο και περιμένω μάταια να συναντήσω τις λέξεις "ακροδεξιά", "φασισμός", "ρατσισμός", "ομοφοβία", "νεοναζιστική", κάτι τέλος πάντων που να συνδέει την παραδοχή του "σφάλματος" με τη Χρυσή Αυγή. Αντί γι αυτό, μια νανιά 'πολιτικά ορθή' ευθυγράμμιση, έτσι για να έχουμε και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο:
 "...καμία οικονομική ανάγκη, όσο επιτακτική κι αν είναι, δεν επιτρέπεται να καλύπτεται με ενέργειες που προκαλούν μεγαλύτερα προβλήματα ή συγχύσεις στην κοινωνία, ιδίως σε καιρούς κρίσης".
Μάλιστα. Δηλαδή, αν δεν ξεσηκωνόταν το σύμπαν για το πεντοχίλιαρο από τα νεοφασιστοειδή, θα ήταν όλα μέλι-γάλα. Η διατύπωση κατά τη λογική λοιπόν του Αρκτούρου θα μπορούσε να είναι:
"Συγγνώμη καλοί μου νοικοκυραίοι που σας ωθήσαμε στο να μας ξεχέσετε πατόκορφα, εμείς ένα πεντοχίλιαρο πήγαμε να πάρουμε, πού να φανταστούμε ότι θα γινόταν τέτοιος χαμός..."


Bonus: Ας θυμηθούμε την υποστήριξη του Αρκτούρου στους "καημένους" κτηνοτρόφους της Φθιώτιδας, που βάλλονται από τους "κακούς" λύκους, προτείνοντας έλεγχο του πληθυσμού τους...
Creative Commons License

This work is licensed under a
Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Ελλάδα License.


ΜΠΟΡΕΙΣ να αντιγράψεις ό,τι θες από αυτή την σελίδα χωρίς άδεια.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να αντιγράψεις τίποτα χωρίς να αναφέρεις την πηγή προέλευσης.