"Ελεύθερη Ελληνίδα" και οι παπαριές περί "αδελφοσύνης"

Σίγουρα έχετε διαβάσει το κειμενάκι που κυκλοφορεί αβέρτα στο διαδίκτυο, το οποίο υπογράφει κάποια "Ελεύθερη Ελληνίδα". Αν όχι, το αναδημοσιεύω αυτούσιο:
"Ο εμφύλιος έχει ήδη ξεκινήσει
Κάποιοι μίλαγαν εδώ και καιρό για την πιθανότητα να ξεσπάσει στην Ελλάδα εμφύλιος πόλεμος.
Ως άπειρο μαθητούδι που δεν γνωρίζει από εμφύλιους γιατί δεν τους έχει ζήσει, το μόνο που περνάει από το μυαλό μου είναι η ρήση του αείμνηστου Θανάση Βέγγου στο «Ψυχή Βαθιά», «Αυτός δεν είναι πόλεμος. Είναι ντροπή».
Και ξαφνικά κάτι ξυπνάει μέσα μου κι αρχίζω να σκέφτομαι περίεργα.
Έχω την αίσθηση ότι ο νέος ελληνικός εμφύλιος έχει ήδη ξεκινήσει και αυτές τις μέρες εμφανίστηκε στα τηλεοπτικά πλατώ εν μέσω υβριστικών φράσεων και χειροδικίας. Η αντιπαλότητα ανάμεσα στους ‘Ελληνες παίρνει μορφή μέσα από τα πολιτικά κόμματα και τις ακραίες ιδεολογίες ... όλων μας.
Ακούω αριστερούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το φασισμό, για το πως αναδείχθηκε ο Χίτλερ, για το φόβο ενός νέου δικτάτορα. Πολλοί αναρωτιούνται πως η Χρυσή Αυγή αναδείχθηκε τόσο πολύ και κατάφερε να φτάσει μέχρι τη Βουλή. Πιθανόν να μη γνωρίζουν ότι η ακροδεξιά έχει αναδειχθεί και στην υπόλοιπη Ευρώπη και είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που έχουν ακολουθηθεί μέχρι τώρα. Εάν κάποιοι σκοπεύουν να φέρουν δικτάτορα στην Ελλάδα ή στην Ευρώπη δεν το βλέπω περίεργο. Άλλωστε ο Nigel Farage (βρετανός πολιτικός) φωνάζει εδώ και πολύ καιρό ότι η Ευρώπη έχει απωλέσει την Δημοκρατικότητά της.

Γιατί τόση φασαρία για τη Χρυσή Αυγή;
Αν φοβόμαστε για τη δημοκρατία (εδώ όποιος θέλει γελάει..) τότε θα πρέπει να αναρωτηθούμε για ποιο λόγο φτάσαμε εδώ που φτάσαμε και να βρούμε άμεσους τρόπους αντιμετώπισης της κατάστασης. Αν η Χρυσή Αυγή για κάποιους είναι ο κακός αποδιοπομπαίος τράγος, τότε αυτό που χρειάζεται είναι να βρούμε πως κατάφερε αυτός ο τράγος να φτάσει μέσα στη Βουλή. Τι δρόμους και περάσματα βρήκε ανοιχτά, ποιοι Έλληνες πολίτες και γιατί τον έσπρωξαν και τον έβαλαν μέσα στο μαντρί της Βουλής. Μπορεί στην τελική, ο τράγος να μην είναι τράγος αλλά ένας καλογυμνασμένος, από τη φύση του, ταύρος και είτε το θέλει ο ίδιος είτε όχι ν’αρχίσουν οι ταυρομαχίες μέσα στην Ελληνική Βουλή. Οι ταυρομαχίες όμως έχουν ως συνέπεια το αίμα και αυτό πρέπει να το έχουμε καλά κρατημένο στο μυαλό μας.

Έλληνας ταύρος με ‘Ελληνα ταυρομάχο – δεν ξέρω ποιος θα επιζήσει στο τέλος – πάντως τ’αδέλφια θα σφαχτούν για άλλη μια φορά. Αυτός είναι ο άμεσος κίνδυνος. Αυτό πρέπει να προσέξουμε όταν παίρνουμε τη θέση του ενός ή του άλλου.
Δεν γνωρίζω και δεν σκοπεύω να το ψάξω, αν η προπαρασκευαστική ταυρομαχία στο πλατώ της τιβι είχε θύτη και θύμα. Δε με ενδιαφέρει ποιος έφταιξε, ποιος το ξεκίνησε, ποιος είχε δίκιο ή άδικο. Εγώ βλέπω δυο αδέρφια να τσακώνονται, να βρίζονται και να πιάνονται στα χέρια.

Δεν βλέπω κτήνη, δεν βλέπω παλιοκομμουνιστές.
Βλέπω μόνο αδέρφια.
Πρέπει να κάνω κάτι για να ενώσω πάλι τα αδέλφια.

Πρέπει να γράψω αυτό που νιώθω. Ίσως είναι το μόνο που μπορώ να κάνω για να προλάβω έναν νέο ελληνικό εμφύλιο". 


Παραβλέπω το παρωχημένο "imagine all the people" ύφος (το οποίο παρεμπιπτόντως σιχαίνομαι). Άντε να κάνω και τα στραβά μάτια στον αποτυχημένο επίλογο "το μόνο που μπορώ να κάνω για να προλάβω έναν νέο ελληνικό εμφύλιο" (μπρρρ φαρισαϊκές σαχλαμάρες).
Όμως πρέπει να επισημάνω ότι αν η "Ελεύθερη Ελληνίδα" δεν βλέπει "κτήνη", θα πρέπει να ελέγξει οπωσδήποτε την όρασή της.

Ποιος θεωρείται για εκείνη "αδερφός";
 
Ο ελληνάρας που ψήφιζε τόσα χρόνια τα ίδια καθάρματα που τώρα του σκίζουν τον πάτο, με αντίτιμο μια θεσούλα στον ήλιο;
 
Ο ελληνάρας που θεωρεί τη γυναίκα κατώτερο ον, οπότε και φυσιολογική την οποιαδήποτε βία προς εκείνη;
 
Ο ελληνάρας που μακελεύει τα όνειρα του παιδιού του, θέλοντας να ικανοποιήσει τα δικά του χαμένα όνειρα;
 
Ο ρατσιστής ελληνάρας που μισεί αδιάκριτα τους μετανάστες, ενώ για καιρό τους χρησιμοποιούσε στις ΔΙΚΕΣ του δουλειές ως φτηνά εργατικά χέρια;
 
Ο σκατόψυχος ελληνάρας που φολιάζει και κακοποιεί ζώα;

Ο ελληνάρας που κυνηγάει με κάθε τρόπο το προσωπικό κέρδος, που ακολουθεί πιστά το lifestyle και πουλάει μούρη με δανεικά λεφτά; 

Ο ελληνάρας που πουλάει εθνική μαγκιά στα γήπεδα και στη γιουροβίζιον ντυμένος με τη γαλανόλευκη, ενώ δεν ξέρει πού του πάνε τα τέσσερα από Ιστορία;
 
Ο κοινωνικά απαίδευτος ελληνάρας που ρυπαίνει συστηματικά το περιβάλλον;
 
Ο χριστιανοταλιμπάν ελληνάρας που επιτίθεται με μανία σε οτιδήποτε δεν συμπλέει θρησκευτικά με εκείνον;
 
Ποιος θεωρείται λοιπόν "αδερφός";
 
Αυτός που ακόμα και τώρα που πιάσαμε πάτο, ΕΠΙΜΕΝΕΙ να ψηφίζει τα ΙΔΙΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ τρέχοντας στις συγκεντρώσεις τους;
Ή μήπως ο ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΣ, ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΣ ελληνάρας που έσπευσε να βάλει τα καραφλά του Χίτλερ στη Βουλή;
Λοιπόν, αυτόν τον ΞΕΦΤΙΛΑ ελληνάρα, όχι μόνο δεν τον θεωρώ "αδερφό", αλλά τον θέλω και τέζα. Και αν είναι δυνατόν, να τον βλέπω να σπαρταράει κρεμασμένος ανάποδα, ενώ θα πίνω ψύχραιμος τον πρωινό μου καφέ.
Creative Commons License

This work is licensed under a
Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Ελλάδα License.


ΜΠΟΡΕΙΣ να αντιγράψεις ό,τι θες από αυτή την σελίδα χωρίς άδεια.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να αντιγράψεις τίποτα χωρίς να αναφέρεις την πηγή προέλευσης.