ΣΚΑΪ: ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ (να πα να γ....τε)

Όλοι μαζί ΜΠΟΡΕΙΤΕ. Το σινάφι του Αλαφούζου, του Μπόμπολα, του Κυριακού, του Βαρδινογιάννη, του ΔΟΛ κλπ. 
ΜΠΟΡΕΙΤΕ. 100000 euro έκαστος. Όσο μία ώρα διαφημιστικού χρόνου. Μετρητά. Cash. Ρευστό. Να σπαρταράει το χρήμα. Και κατευθείαν στους μη έχοντες

Αλλά όχι! Η αναγωγή στο πρώτο πληθυντικό ("όλοι μαζί ΜΠΟΡΟΥΜΕ") δείχνει ξεκάθαρα τις προθέσεις σας: Η ανέχεια είναι ευθύνη ΟΛΩΝ, η φτώχεια είναι προϊόν ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ευθύνης, η δυστυχία είναι αποτέλεσμα ΟΜΑΔΙΚΟ. 
Ως εκ τούτου, το χτύπημα πάει κατευθείαν κάτω από τη ζώνη. Εκεί που λέει "συγκίνηση". "Συναίσθημα". Και κυρίως, "φιλότιμο". Μαζί με μια ισχυρή δόση ενοχής για το γκρίζο τοπίο της Ελλάδας στα χρόνια του μνημονίου. Έτσι, για να μην τολμήσει κανένα κεφάλι να σηκωθεί μέσα στο 12ωρο καταναγκαστικής εργασίας με τρεις κι εξήντα. Και το photo finish για σύνταξη στα 70.

Λοιπόν, χαμούρες του ΣΚΑΪ και λοιπά τσόλια: Προτείνω να πάρετε αυτό το πρώτο πληθυντικό και να το βάλετε στον πάτο σας. Ούτε δημοσιογράφοι στον όμιλο Αλαφούζου είμαστε, ούτε τάνκερ έχουμε για να γεμίζουμε σκατά τις θάλασσες. Είμαστε απλά σκατοπρολετάριοι του κερατά, με επίπεδο διαβίωσης στην ίδια στάθμη με εκείνο της οριακής επιβίωσης. Συνεπώς, μαζέψτε τα βιβλικά σας κηρύγματα περί αγάπης και στα τσακίδια. Σας έχουμε πάρει πρέφα γελοία υποκείμενα. Χρόνια τώρα αποτελείτε προπύργιο των κρατούντων. Για χρόνια μας προσβάλλετε τη νοημοσύνη. Και τώρα εκβιάζετε το φιλότιμό μας. Πρόστυχη τακτική σε βαθμό ακραίας πουστιάς, από όποια πλευρά και αν το δει κανείς. 

(Αλήθεια...Πόσο πιο τραγικά υποκριτικό είναι όταν εκείνοι που υποστηρίζουν εμπράκτως τραπεζικούς ομίλους, εκείνοι που προμοτάρουν τη βιομηχανία παραγωγής νεόπτωχων και αστέγων, διοργανώνουν φιλανθρωπικές εκστρατείες; )

Αλλά ξέρετε κάτι καθάρματα; Τώρα που το ξανασκέφτομαι, έχετε δίκιο. Όλοι μαζί ΜΠΟΡΟΥΜΕ να σας στείλουμε όλους στον αγύριστο μια και καλή. 
Creative Commons License

This work is licensed under a
Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Ελλάδα License.


ΜΠΟΡΕΙΣ να αντιγράψεις ό,τι θες από αυτή την σελίδα χωρίς άδεια.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να αντιγράψεις τίποτα χωρίς να αναφέρεις την πηγή προέλευσης.