Κυνήγι & Οικολογία

Εύλογο το ερώτημα: Είναι οι κυνηγοί οικολόγοι; 
Μα ΦΥΣΙΚΑ και είναι!
   Οι κυνηγοί είναι οικολόγοι και όχι απλά αυτό, αλλά είναι και οι ΜΟΝΟΙ οικολόγοι. Την στιγμή που το δάχτυλο σφίγγει την σκανδάλη της καραμπίνας, ένα έντονο οικολογικό ρίγος διαπερνά τον φίλο μας κυνηγό. Την αμέσως επόμενη στιγμή που πατά την σκανδάλη, ένα οικολογικό τρέμουλο συνταράσσει το κορμί του, ενώ όταν τα σκάγια βρίσκουν το στόχο και διαμελίζουν οικολογικά το πτηνό μια οικολογική κραυγή χαράς βγαίνει από τα χείλη του: "ΤΟ ΓΑΜΗΣΑ ΤΟ ΠΟΥΣΤΙΚΟ !!!".

   Ο κυνηγός είναι ο προστάτης της φύσης. Το κατάλαβα όταν μικρός σε μια μάζωξη όλου του σογιού για περισυλλογή ελιών, τα σκάγια τους περνούσαν λίγα εκατοστά πάνω από τα κεφάλια μας από οικολόγους κυνηγούς, οι οποίοι υπέθεσα δεν τους άρεσε που ρίχναμε τις ελιές στο έδαφος διαπράττοντας ένα φριχτό οικολογικό έγκλημα.
   
   Ο κυνηγός σαν γνήσιος οικολόγος θεωρεί επίσης όλη τη γη κοινόχρηστη. Έχει δίκιο, η φύση ανήκει σε όλους μας. Εισβάλλει έτσι σε οποιαδήποτε περιφραγμένη ιδιοκτησία θεωρεί ότι έχει καλό οικολογικό κυνήγι και με αυτό τον τρόπο αποτρέπει τα αιγοπρόβατα που τυχόν βρίσκονται εκεί να φάνε τα φυτά που αποτελούν είδη υπό εξαφάνιση. 


   Οι ιδιοκτήτες των εκτάσεων και βοσκοτόπων γνωρίζοντας το ύψιστο οικολογικό έργο που επιτελούν δεν τους ενοχλούν καθόλου και αυτά που λένε ότι τρέμουν μην τους μπουμπουνίσουν καμιά στη μάπα είναι συκοφαντίες. Μόνο μία φορά κάποιος άξεστος αντιοικολόγος Αγρινιώτης αντέδρασε που μπήκαν στα χωράφια του και τα βοσκοτόπια του, πήρε μια καραμπίνα και έφαγε πέντε ήρωες οικολόγους κυνηγούς. Πριν ξεψυχήσουν όμως, τον ευχαρίστησαν όλοι τους για τη μοναδική εμπειρία που τους πρόσφερε να νοιώσουν ακριβώς ό,τι και ένα πουλάκι την ώρα που τα οικολογικά σκάγια διαπερνούν το σώμα του, προσφέροντας του έτσι έναν γλυκό οικολογικό θάνατο. 

   Πρέπει να συμπληρώσω, ότι οι οικολόγοι κυνηγοί μας προστατεύουν από κάποια πολύ ενοχλητικά, βλαβερά και βρωμερά ζώα. Αναφέρομαι φυσικά στα ελάφια, στις αρκούδες, τα ζαρκάδια, τους λαγούς, τα αγριογούρουνα, τις πονηρές αλεπούδες, τα γεράκια, τους κόρακες, τις γάτες, τους σκύλους, τα περιστέρια, τις δεκοχτούρες και άλλα πολλά σιχάματα...Αν δεν υπήρχαν οι κυνηγοί, θα είχε γεμίσει ο τόπος από αυτά τα βλαβερά πλάσματα. 

   Όταν κάποιος συμμαθητής στο Δημοτικό πήρε την καραμπίνα του πατέρα του σημαδεύοντας την αδερφή του νομίζοντας ότι ήταν άδεια και της κόλλησε τα μυαλά στον τοίχο, όλοι έβριζαν αυτόν τον πατέρα που άφησε το όπλο έτσι εκτεθειμένο. Εγώ ήμουν ο μόνος που τον υπερασπιζόμουν υποστηρίζοντας ότι απλά ο άνθρωπος ήθελε να βάψει με οικολογικά χρώματα τον τοίχο.

   Κυνηγεσία λοιπόν και οικολογία είναι έννοιες αλληλένδετες. Έτσι, δικαίως οι φίλοι μας κυνηγοί μπορούν να διεκδικήσουν την είσπραξη κοινοτικών κονδυλίων μέσω των συλλόγων τους με μικρές τροποποιήσεις στα καταστατικά τους και να γίνουν "περιβαλλοντικές οργανώσεις". Οι ψευτοοικολόγοι να σταματήσουν λοιπόν τις επιθέσεις και να αφήσουν τους πραγματικούς οικολόγους, τους κυνηγούς δηλαδή, να αναλάβουν την προστασία της φύσεως των πτηνών και όλων των ζωντανών πλασμάτων της γης. 

   Συμπέρασμα: Ο κυνηγός, είναι ο κατ’ εξοχήν λάτρης της φύσης. Βγαίνοντας για κυνήγι, επιδιώκει να είναι κοντά της, να αναπνέει καθαρό αέρα, μακριά από τα καυσαέρια, να πίνει δροσερό νερό από την πηγή, να εγκαταλείπει τους αστικούς θορύβους και να απολαμβάνει τα κελαηδήματα των πουλιών πριν τα εκτελέσει οικολογικά. Δηλαδή εσείς τι θέλετε που τον κρίνετε; Θέλετε τον κυνηγό κλεισμένο μέσα στο σπίτι του να τρελαθεί από την κλεισούρα, να βουτήξει την μπερέτα και να κάνει την γυναίκα του κόσκινο; Και μετά να καθαρίσει και τα παιδιά και να αυτοκτονήσει; Αυτό θέλετε; Εεεεεε;;;;;

Creative Commons License

This work is licensed under a
Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Ελλάδα License.


ΜΠΟΡΕΙΣ να αντιγράψεις ό,τι θες από αυτή την σελίδα χωρίς άδεια.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να αντιγράψεις τίποτα χωρίς να αναφέρεις την πηγή προέλευσης.