Ώστε...δεν σε πείθει η επιστήμη (2)

Είναι τρομακτικό το τι κυκλοφορεί εκεί έξω.
Σε προηγούμενη ανάρτηση έγινε αναφορά στα αναρχικά ισοδύναμα των θρησκόληπτων που γλείφουν κουτάλια, γιατί "άμα είσαι πιστός, δεν κολλάει".
Και δυστυχώς, το "αναρχικό ισοδύναμο" δεν είναι απλώς σχήμα λόγου.
antifa
Τα Antifa και πολλές αναρχικές ομάδες πλέον ταυτίζουν τους γιατρούς με τους μπάτσους.
Την επιστήμη με τον φασισμό και την εξουσία.
Όλοι οι παραπάνω, σε άλλες εποχές θα έστηναν πρόχειρες φωτιές στις πλατείες και θα έκαιγαν γιατρούς.
Αλλά βλέπεις, αν αυτοπροσδιορίζεσαι ως "ελεύθερο πνεύμα", "χύμα" ή "πιστός" δεν φοβάσαι χάρο.
Χτυπάς αγέρωχα το σύστημα που σε περιορίζει, συντρίβεις την "κοινωνική αποστασιοποίηση" με συγκεντρώσεις χιλίων ομόσταυλων, ο ένας πάνω στον άλλο, να φιλιέστε, να αγκαλιάζεστε μέσα στην πανδημία, ανταλλάσσοντας σάλια. Και κολλάς, σε κολλάνε και αποδεικνύεις έτσι πόσο σέβεσαι τη ζωή σου, τη ζωή του συνανθρώπου σου και τη ζωή του γιατρού που θα σε κουράρει μετά από απανωτές εφημερίες, ψόφιος από την κούραση και με το ένα πόδι στην ανεργία.
Όμως γιατί να σε κουράρει ο γιατρός; Αφού θα σε σώσει η Παναγία, η Θεία Κοινωνία, το εκχύλισμα από εντελβάις ή το ζουμί από τη μούχλα της λεύκας που μάζεψες την πρώτη πανσέληνο του Αυγούστου. Άλλωστε, "γιατρός ίσον μπάτσος". "Επιστήμη ίσον φασισμός".
Φασισμό θέλεις "ελεύθερο πνεύμα", "πιστέ" και "αφυπνισμένε";
Φασισμό λοιπόν θα λάβεις. Γιατί όσο εσύ απορρίπτεις την επιστήμη, τόσο εκείνη θα γίνεται δούλα των αγορών. Και θα έρθει η μέρα που δεν θα έχεις πλέον τη δυνατότητα να νοσηλευτείς και θα αρκεστείς στο να προσκυνάς λείψανα, να ασπάζεσαι "ιερές" παντόφλες ή να χαϊδεύεις το θαυματουργό αγαλματίδιο από σανταλόξυλο που σου χάρισε εκείνος ο σαμάνος από το Νεπάλ.
Μέχρι τότε όμως μπορείς όμως να συνεχίσεις να δαιμονοποιείς τους επιστήμονες, την καραντίνα ή την επιστήμη γενικά.
Την καραντίνα, που ενώ αρχικά απέρριψε το Κεφάλαιο, την εκμεταλλεύτηκε για να περάσει τα βρώμικα σχέδιά του μέσω των απανταχού κυβερνώντων και τώρα σπεύδει να την καταργήσει ώστε να κινηθεί το χρήμα αδιαφορώντας για τη δημόσια υγεία. Τους επιστήμονες, που το Κεφάλαιο πλέον φιμώνει και δίνει λόγο σε managers και οικονομολόγους. Την επιστήμη γενικά, που απορρίπτουν θρησκόληπτοι, συνωμοσιολόγοι, αντιεμβολιαστές, μισθοφόροι προασπιστές των δικαιωμάτων και λοιποί σκοταδιστές.
Γιατί ακόμα και τώρα υπάρχει αδυναμία κατανόησης της διαφοράς μεταξύ του "προσέχω και ακούω τους επιστήμονες" και του "επιτρέπω να αξιοποιήσουν τον ιό".
Γιατί ακόμα και τώρα κανένας από τους παραπάνω κατηγόρους της επιστήμης δεν έχει τολμήσει να καταγγείλει τον Καπιταλισμό που τον βιώνει η ανθρωπότητα στην πιο κτηνώδη εκδοχή του.
Creative Commons License

This work is licensed under a
Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Ελλάδα License.


ΜΠΟΡΕΙΣ να αντιγράψεις ό,τι θες από αυτή την σελίδα χωρίς άδεια.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να αντιγράψεις τίποτα χωρίς να αναφέρεις την πηγή προέλευσης.